març 4, 2019

Social Partners, una corredoria compromesa amb el teatre inclusiu


L’autora del cartell d’aquest any, Carme Solé Vendrell, Jaume Escala, cantautor, el director artístic de la Mostra Igualada, Pep Farrés i el director de Social Partners, Jaume Serarols.

Social Partners és una corredoria d’assegurances que ofereix cobertures dissenyades per a entitats del tercer sector que treballen per facilitar la integració de les persones amb risc d’exclusió.
El compromís amb el teatre inclusiu va néixer a partir de la recerca d’un projecte que pogués  fer confluir l’objectiu de la corredoria, “protegir a qui més ho necessita”, i la passió del seu director, el teatre.
Amb aquest objectiu, el director i fundador de Social Partners, Jaume Serarols, va decidir impulsar la presència de les companyies de teatre inclusiu als Festivals de teatre propers. Fins ara ha col·laborat a la Mostra Igualada i al Festival de Teatre de Tàrrega.
La bona acollida de la proposta, per part de l’equip del Festival de la Mostra Igualada, ha permès crear, amb els anys, un especial vincle de col·laboració que, en aquesta edició, es consolida amb el retorn a Igualada de Teatro La Ribalta, la companyia de referència de teatre inclusiu a Europa.
Sempre validades per l’equip de direcció artística de la Mostra Igualada, la qualitat tècnica de les obres  ha estat una condició essencial per mantenir la determinació del mecenatge. La proposta d’aquest any  és Superabile. Quatre actors, dos d’ells en una cadira de rodes, s’expliquen amb lleugeresa i ironia, els seus somnis, la pèrdua d’autonomia, les mirades dels altres o la manca d’intimitat. En definitiva, la quotidianitat de les persones amb discapacitat.
L’obra es podrà veure el proper dissabte 6 d’abril en tres sessions: a les 10:00 h, a les 12:00 h i a les 18:00 h de la tarda, a l’espai de les cotxeres dels Moixiganguers. Però, a més a més, a les 13:00 h del migdia, la directora de la companyia, Paola Guerra, explicarà com treballa i gestiona les diferents realitats dels actors i actrius que formen el grup que dirigeix. El format serà una entrevista/tertúlia oberta al públic i professionals.

Sis anys al costat de la Mostra

Social Partners va començar a col·laborar a la Mostra Igualada l’any 2014. A partir del 2016 el mecenatge es va concretar amb la proposta presentada per Teatro La Ribalta.
La col·laboració prenia el sentit que Jaume Serarols buscava: “no volíem fer una aportació econòmica i prou, volíem que el retorn anés més enllà”.


Teatro La Ribalta va ser per primera vegada a La Mostra d’Igualada amb Hansel i Gretel. Aquesta obra va evidenciar la força interpretativa dels actors i actrius amb discapacitat.L’any passat tornàvem a emocionar-nos amb l’espectacle Diario di un brutto Anatroccolo de Factory Compagnia, on una ballarina capgirava el món davant un públic desbordat.
En aquesta edició la col·laboració s’estreny i Social Partners i la Mostra tornen a portar la companyia italiana Teatro La Ribata amb Superabile. Una proposta que parla de discapacitat des de la bellesa i la nuesa del teatre i que compta també amb el suport de l’Associació Familiars d’Àuria, que acolliran els integrants de la companyia a les seves llars.


 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram