Data de publicació: 23 de juliol de 2020

UNESPA accepta la petició de la Fundació

La força de les signatures de 1.200 entitats que es van adherir a la petició que vàrem enviar a UNESPA ha tingut els seus fruits. Des d’avui i amb efecte retroactiu des del 14 de març i fins el 31 de març de 2021, els treballadors de les residències amb paràlisis cerebral, per a persones amb autisme, o en residències de salut mental, també tindran consideració d’assegurats amb els mateixos drets que el personal sanitari. 

Més informació

UNESPA inclou els treballadors de les residències per a persones amb discapacitat
a l'assegurança solidària davant els efectes de la COVID-19

Gràcies al suport de més de 1.200 entitats que us vau adherir a la petició que vam enviar a UNESPA des de la Fundació Social Partners, l'assegurança solidària indemnitzarà també els treballadors de les residències per a persones amb discapacitat.

Una vegada més la força del col·lectiu, amb la suma tan de suports d'entitats individuals com de les associacions del tercer sector, ha estat estratègic per a poder reclamar l’equiparació dels treballadors de les residències per a persones amb discapacitat als de les residències de gent gran.

Així doncs, qualsevol treballador que hagi estat involucrat directament en la lluita contra la COVID-19, durant el període de vigència de l'assegurança, tindrà dret a rebre aquesta prestació. L'objectiu d'aquest fons ha estat la creació d'una assegurança col·lectiva - la més important de la història de l'Estat espanyol- amb capacitat per poder indemnitzar la mort per causa directa de la Covid-19 o l'hospitalització dels treballadors contagiats.

Des de la Fundació Institut Social Partners es va detectar que l'assegurança no tenia en compte els treballadors que presten servei a residències per a persones amb algun tipus de discapacitat, patologia o risc d'exclusió i es va demanar a UNESPA la cobertura d'aquest col·lectiu a través d'una carta dirigida a la presidenta d'Unespa, Pilar González de Frutos.

En aquesta imatge podeu veure el literal de l'ampliació que Unespa ha publicat avui 23 de juliol a la seva web:

Tal i com explica en Jaume Serarols, en nom de la Fundació, "ha calgut lluitar una vegada més per visualitzar l'excel·lent tasca dels treballadors de les residències que han estat a primera línia contra la pandèmia."

Amb aquesta inclusió doncs, la Fundació Institut Social Partners s'estrena en una primera defensa de drets que acaba amb èxit. El punt de sortida per seguir treballant altres situacions de greuge que afecten als drets de les persones amb discapacitat.

Pel que fa les indemnitzacions que contempla aquesta assegurança gratuïta són les següents: la indemnització en cas de mort és de 30.000€ i la indemnització per hospitalització de 100€ al dia, sempre que l'ingrés hagi estat superior a tres dies i fins a un màxim de 14. Els dos supòsits han d'haver ocorregut entre el 14 de març i el 13 de setembre de 2020.

Al web de la Fundació Social Partners hi podreu tota la informació necessària sobre els tràmits a seguir per poder sol·licitar la indemnització a través d'aquesta assegurança.

Com sempre, ja sabeu que ens podeu trucar i que estarem encantats en poder ajudar-vos!

Una vegada més moltes gràcies pel vostre suport i per la vostra confiança!

Per tramitar la indemnització és imprescindible comunicar-ho al telèfon: 93 014 10 54, on us donaran un número de referència del sinistre. Us avancem la documentació que cal aportar:

Documents que cal aportar per rebre la indemnització en cas d’hospitalització:

  • Sol·licitud de la presentació signada. Pots descarregar la sol·licitud aquí.
  • Fotocòpia de les dues cares del DNI vigent del beneficiari o beneficiaris.
  • Document que acrediti la titularitat de compte bancari en la que cada beneficiari desitgi rebre la prestació.
  • Documentació que acrediti la liquidació de l’import que gravi la prestació (impost sobre successions i donacions).
  • Informe mèdic acreditatiu, amb el detall de les dates d’hospitalització i alta.

Documents que cal aportar per rebre la indemnització en cas de defunció:

Nota prèvia: el beneficiaris de la prestació en cas de defunció seran per ordre preferent i excloent els que s’indiquen a continuació:

  1. El cònjuge de l’assegurat (llevat que hi hagi sentència de separació) i els seus fills a parts iguals.
  2. Els pares de l’assegurat, també a parts iguals.
  3. Els hereus de l’assegurat.

Documentació:

  • Sol·licitud de la presentació signada. Pots descarregar la sol·licitud aquí.
  • Fotocòpia de les dues cares del DNI vigent del beneficiari o beneficiaris.
  • Document que acrediti la titularitat de compte bancari en la que cada beneficiari desitgi rebre la prestació.
  • Documentació que acrediti la liquidació de l’import que gravi la prestació (impost sobre successions i donacions).
  • Certificat literal de defunció de l’assegurat.
  • Certificat mèdic de defunció de l’assegurat.
  • Informe mèdic acreditatiu amb el detall de les dates d’hospitalització i, en el se cas, d’alta..
  • Els documents que acreditin la condició de beneficiari, Per exemple: cònjuge, fills, pares...
Si necestiu més informació ens podeu trucar al següent telèfon: 93 805 05 37
Data de publicació: 30 d'abril de 2020

Presentació carta a UNESPA

Hem aconseguit que més de 1.200 entitats s'adhereixin a la petició dirigida a UNESPA amb l'objectiu que s'ampliïn les condicions de la pòlissa per als afectats pel COVID-19. 

UNESPA
Unión Española de Entidades Aseguradoras y Reaseguradoras
C/ Núñez de Balboa 101 28006 Madrid

Apreciada Sra. Pilar González de Frutos, presidenta de UNESPA,

Nuestro reconocimiento y apoyo a las más de un centenar de entidades aseguradoras que han aportado 37 millones de euros para constituir un fondo solidario, a fin de que UNESPA suscriba un seguro colectivo gratuito que cubra el fallecimiento y hospitalización, por causa directa del COVID-19; al objeto de que queden protegidos los médicos, enfermeras, auxiliares de enfermería, celadores y personal de ambulancias que forman parte del Sistema Nacional de Salud y que se encuentran involucrados directamente en la lucha contra el coronavirus; quedando cubiertos tanto los que trabajan en hospitales, clínicas y ambulatorios, así como (adjunto texto literal de su nota de prensa): “Este seguro colectivo también protegerá a los médicos, enfermeros, auxiliares de enfermería y celadores que trabajan para residencias de mayores; ya sean públicas o privadas”.

Queremos explicitar el agradecimiento a esta iniciativa de esfuerzo solidario que está aglutinando UNESPA, que muestra una visión de cobertura universal para todas aquellas personas que están en primera línea de la lucha contra el COVID- 19 y que resulta un acto de respaldo e innovación social, sin precedentes, en el sector asegurador.

Es precisamente por esta misma razón, que, para completar tan beneficiosa iniciativa surgida desde la generosidad y la voluntad de reconocimiento del riesgo de este colectivo, debería el proyecto incluir también al personal de similares características y que está desempeñando su labor en residencias o hogares asistidos o tutelados para personas con algún tipo de discapacidad, patología o en riesgo de exclusión social.

Es decir, dar cobertura no sólo a los trabajadores que asisten en las residencias de mayores, sino también extenderla al resto de trabajadores de servicios sociales que prestan sus servicios durante el periodo de cobertura de la póliza.

No deberíamos olvidar a estos otros profesionales de atención directa al usuario, que con una dedicación abnegada han volcado todo su esfuerzo en el cuidado de estas personas vulnerables, asumiendo el riesgo de contagio que están corriendo por razón de su trabajo, y que merecen el mismo reconocimiento de la sociedad, por su lucha contra el coronavirus.

Son profesionales del ámbito social, que al igual que en las residencias de mayores, han continuado arriesgándose en la vanguardia contra la pandemia, sin opción de teletrabajo, en su labor esencial del cuidado centrado en las personas y para los que su no inclusión en esta póliza resultaría una oportunidad perdida para su merecido reconocimiento.

Es por todo ello, que las entidades, asociaciones, fundaciones, coordinadoras, federaciones y confederaciones que suscriben, se unen a la presente petición, a fin de que los trabajadores que responden al perfil descrito, sean incluidos en la cobertura de la póliza.

Actualmente esta petición sigue recibiendo adhesiones de entidades y asociaciones de toda España que les remitiremos en una ampliación de esta solicitud.

Hem aconseguit que més de 1.200 entitats s'adhereixin a la petició dirigida a UNESPA amb l'objectiu que s'ampliïn les condicions de la pòlissa per als afectats pel COVID-19. Encara ets a temps d’afegir-t’hi!

Vull adherir-me A LA PETICIÓ


    Les dades seran utilitzades únicament per donar suport la nostra petició

    Des de la Fundació Institut Social Partners tractarem les dades aportades en qualitat de Responsable del tractament i amb la finalitat de gestionar la nostra relació amb tu, i en base als nostres objectius fundacionals, incloent en alguns casos l'enviament d'informació sobre les nostres activitats, basant-nos en el consentiment o l’execució d'un acord. Pots exercir els teus drets enviant un email a fundacio@socialpartners.org amb l'assumpte "Protecció de Dades".

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram